08.08.1982 tarihinde istabul’da doğdu. Erenköy İlkokulu’nda 3 yıl eğitim aldıktan sonra New York’ta Manlius Eagle Hill ilk ve orta okulunu tamamladı. Lise tahsilini İstanbul’da Kasımoğlu kolejinde tamamladıktan sonra 2000 yılında İstanbul Bilim Üniveritesi Tıp fakültesinde eğitime başlayıp başarı bursu ile 2006 yılında tıp eğitimini tamamladı.
Erzincan’da zorunlu hizmete atandığı mezuniyet döneminde tıpta uzmanlık imtihanını kazanarak Yeditepe Üniversitesi Tıp fakültesi hastanesinde Kalp ve Damar Cerrahisi anabilim dalında ihtisas eğitimine başlamıştır.
Kalp cerrahisi konusunda tıp fakültesine başladığı günden itibaren merak ve heyacan duyan Halit Yerebakan, 2001-2003 yıllarında Şişli Florence Nightingale hastanesinde Prof.Dr. Bingür Sönmez ve Prof.Dr Belhan Akpınar’ın yanında stajyer olarak kalp cerrahisindeki eğitimine başlamıştır. 2003 yılında New York Presbyterian hastanesinde Prof.Dr. Mehmet Öz’ün yanına araştırma asistanı olarak kabul edilmiş ve 3 ay süre ile Prof.Dr. Mehmet Öz’ün yanında çalışmıştır. 2004 yılında Avrupa’da önemli bir minimal invaziv kalp cerrahisi kliniği olan OLV Ziekenhuis Aalst, Belgium’da stajyer aktif cerrah olarak 3 ay süre ile görev yapan Dr.Halit Yerebakan, devam eden yıllarda Dubai Wellcare Hospital, Frankfurt Goethe Üniversitesi gibi merkezlerde gözlemci olarak bulunmuştur. 2006 yılında Cenevre Üniversitesi kalp ve damar cerrahisi kliniğine asistan olarak ve New York Presbyterian hastanesine ise kalp ve damar cerrahisi alanında kök hücre uygulamalarında araştırma görevlisi olarak kabul edilen Dr.Halit Yerebakan, yurt dışında meslek hayatına başlamak yerine ülkemizde Yeditepe Üniversitesi hastanesinde kalp ve damar cerrahisi eğitimini almak üzere tıpta uzmanlık sınavında en yüksek kalp cerrahisi puanı ile uzmanlık eğitimine başlamıştır.
2003 yılında başlayan Prof.Dr. Mehmet Öz ile olan birlikteliğini Türkiye’ye taşımış, ülkemizde asistanı ve televizyon programının Türkiye sitesinde hasta sorularını yanıtlayan hekim olarak görev yapmıştır. Yeditepe Üniversitesi hastanesinde 2008 yılında Prof.Dr. Süha Küçükaksu başkanlığında başlatılan kalp yetersizliği cerrahisi programında Prof.Dr. Süha Küçükaksu’nun asistanlığını yürüten Dr.Halit Yerebakan, bir vakıf hastanesinde uygulanan ilk kalp transpantasyonu ve İstanbul’da ilk kalp destek sistemleri uygulamalarında cerrahi ekip içerisinde yerini almıştır. Prof.Dr. Süha Küçükaksu’nun desteği ile 2010 şubat ayında Paris’te gerçekleştirilen total yapay kalp cerrahisi eğitimini alan Dr.Halit Yerebakan 2010 yılından itibaren Prof.Dr.Ergun Demirsoy’un asistanı olarak Yeditepe Üniversitesi hastanesinde araştırma görevlisi görevine devam etmiştir. 2011 yılında kabul edildiği Columbia Universitesi College of Physicians and Surgeons Tıp Fakültesinde çalışmalarına devam etmek üzere bağlı bulunduğu üniversiteden görevlendirilmiş, buradaki çalışmaları neticesinde ise dünyanın en büyük kalp nakli serisi üzerine yapmış olduğu tezi ile Mayıs 2012 yılında uzman olmuştur.
Uzman olarak mesleğine adımını attığı ilk gün dünyanın en iyi kalp nakli eğitim merkezi Columbia Universitesi’nde kalp nakli araştırma ve koordinasyon ekibinde doktora sonrası araştırma görevlisi olarak göreve başlamıştır. Meslek hayatının daha ilk yıllarında olmasına rağmen tamamı uluslararası ve önemli kongrelerde sunulmuş 41 literatür çalışması bulunmaktadır. 2012-2013 yılı içerisinde bu rakamın 50 nin üzerine çıkmasını planlamaktadır. Bu yıl kalp cerrahisi konusunda dünyanın en önemli derneği olan American Association of Thoracic Surgeons da tüm dünyada sadece 25 kalp cerrahının aday olduğu 2013 yılı Evarts Graham ödülüne Columbia Universitesi tarafından, çalışmaları göz önünde bulundurularak aday gösterilmiştir. Aynı zamanda aktif olarak 7 deneysel proje yürütmektedir. Bu projelerin ikisi American Heart Association ödülü, biri American Association of Thoracic Surgeons ödülü ve diğer 4 çalışması da çeşitli IIG ödülleri desteğinde yürütmektedir.
Uluslararası kalite belgelendirme kuruluşlarından eğitim almış ve medikal cihaz üreten firmalarda kalite yönetim sistemi uygulamalarında baş denetçi olarak Auditor Training Institute tarafından sertifika almıştır.
Dr.Halit Yerebakan’ın anti-aging ve koruyucu hekimlik konusunda çeşitli toplantılarda sunumları bulunmaktadır. Medikal teknik dergisinde ilk olarak 2003 yılında yazarlık yapmaya başlayan Halit Yerebakan’ın Ulusal kongrelerde, yayınlarda ve uluslararası yayınlarda çeşitli yazıları bulunmaktadır.
Halen kalp ve akciğer nakli konusunda Columbia Universitesinde doktora sonrası araştırma görevlisi olarak çalışan Dr.Halit Yerebakan’ın en büyük hayali Türkiye’nin dünya standartlarında kalp-akciğer nakli yapılabilir bir ülke olmasına katkı sağlamaktır.